Solglasögon med styrka

Vill du slippa krångel med att kunna läsa på stranden utan att behöva byta dina solglasögon mot vanliga glasögon är det nu möjligt att få dina solglasögon med styrka i. Det går snabbt och enkelt att få dina solglasögon slipade och många av de stora etablerade märkenas glas går att anpassa efter din syn. Vet du inte vad du har för synfel eller om det var länge sedan du kollade upp ögonen kan det var smart att göra en synundersökning bara för att säkerhetsställa ditt synfel. Det är mindre risk att dina solglasögon får fel styrka i så fall.

Solglasögon kommer i nya modeller varje säsong så du behöver inte välja ett par att slipa utan du kan få alla dina favoritglasögon med din styrka i. Titta runt bland utbudet i flera butiker så hittar du ett par solglasögon som faller dig i smaken. Efter att du har valt glasögonen kan du fixa slipningen på dem.

Vilken modell passar dig?

Tänk på att precis som med dina vanliga glasögon ska du välja en modell som passar dig. Alla solglasögon passar inte till alla ansiktsformer. Undersök vad du har för ansiktsform och välj ett par solglasögon efter det. Det finns bland annat pilot och ovala modeller att välja mellan.

Sitter inte solglasögonen perfekt efter du har valt ut dem går de flesta att böja till efter din huvudform. När du väljer solglasögon med styrka kan du välja olika färger på glaset. Fråga om hjälp om du inte vet vilken färg på glaset som passar din syn bäst. Blått glas passar t.ex. mycket bra till bilkörning. Färgen dämpar de olika kontrasterna vilket gör att din körning blir mer avslappnad. Se även till att dina nya solglasögon skyddar dig mot UV strålning.