Välja glasögonbåge

Det är solglasögonens båge och färgen på glasen som avgör vilka solglasögon du väljer, i alla fall när det gäller själva utseendet på dina solglasögon. Vilken båge du tycker är snyggast och som passar dig bäst är naturligtvis en smaksak, men här kommer vi ändå ge dig några små tips som kan hjälpa dig att välja ut en snygg solglasögonbåge.

Smakråd beroende på ansiktsform

  • Om du har ett smalt avlångt ansikte bör du satsa på lite större glasögonbågar och kanske till och med köpa lite fyrkantiga bågar. För små glasögonbågar gör nämligen att ditt ansikte ser smalare ut än nödvändigt medan större glas gör att ditt ansikte ser mindre smalt ut.
  • Rundare ansikte eller ansiktsformer, där linjerna (till exempel käklinjen) inte är tydligt definierade, tjänar på att ha ett par lite smalare glasögonbågar, kanske rektangulära. Det gör att dina ögon framhävs mer och gör att ditt ansikte ser lite smalare ut.
  • Om du har ett fyrkantigt ansikte med tydligt definierad käklinje och kindben passar ofta ett par ovala glasögon bra. Även om en sådan här ansiktsform brukar räknas som attraktiv (inte minst på män) tjänar den inte på att se ännu hårdare och fyrkantigare ut, något som fyrkantiga och helt runda glasögon kan bidra till.
  • Ovala ansikten är den vanligaste ansiktsformen och för dessa personer funkar de flesta solglasögon bra. Det enda du behöver tänka på om du har ett ovalt ansikte är att glasögonbågarna oftast ser bäst ut om de är lite bredare än vad den bredaste delen av ditt ansikte är.